Wat is J19nu?
J19nu is de overkoepelende organisatie voor alle jongerenverenigingen in Flevoland.
J19nu bestaat uit drie verenigingen: J19nu-NOP, Lelywolde en Cultus Inn.

JOEK maakt onderdeel uit van J19nu-NOP. Ook de andere jongerenverenigingen N.E.T (Nagele, Espel, Tollebeek), Crespa (Creil, Rutten, Bant) en Mix-ML (Marknesse, Luttelgeest) horen hierbij. In samenwerking met deze verenigingen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de hele Noordoostpolder. Daarnaast houden we gezamenlijk feesten in ons verenigingsgebouw ‘De Buren”, aan de Wilgenlaan 14 in Emmeloord.

De verenigingen Cultus Inn en Lelywolde zijn de verenigingen van de Flevopolder. Cultus Inn omvat Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Lelywolde is de J19nu-tak voor Lelystad en Zeewolde.

Wat is JOEK?
JOEK is de afkorting van; “Jongeren Organisatie Ens Kraggenburg”, opgericht in 1965 onder naam van KPJ afdeling Ens-Kraggenburg. JOEK is een vereniging voor, met name Ensenaren en Kraggenburgers, in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar. JOEK is onderhand uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 220 leden! Wij organiseren veel leuke activiteiten voor de leden en niet-leden. De bekendste activiteiten die JOEK organiseert zijn natuurlijk de autocross en het Oktoberfest. Naast deze twee activiteiten organiseren we nog veel meer. Hierbij kan gedacht worden aan zaalvoetbal, karten, bowlen, lasergamen, bustrips naar discotheken of op bezoek bij andere jongerenvereniging in Nederland. Alle activiteiten worden vrijwillig georganiseerd door de ‘actieve’ leden van JOEK. Om deze mensen te bedanken voor hun inzet nemen wij ze elk seizoen een weekend mee om lekker te feesten, elkaar beter te leren kijken en heel veel plezier te maken.

Naast lid worden van één van bovenstaande verenigingen kun je ook nog lid worden van het FAJK. Deze vereniging organiseert allerlei excursies bij agrarische bedrijven in binnen– en buitenland.

Organogram van J19nu

05

10

JOEK Uitwisseling

5 oktober 2019

15.00 uur

Volg ons op snapchat!