Over JOEK

Wat is JOEK?

JOEK is de afkorting van; “Jongeren onder Ens Kraggenburg”, opgericht in 1965 onder naam van KPJ afdeling Ens-Kraggenburg. JOEK is een vereniging voor , met name Ensenaren en Kraggenburgers, in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar. JOEK is onderhand uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 220 leden! JOEK organiseert veel leuke activiteiten voor de leden en niet-leden. De bekendste activiteiten die JOEK organiseert zijn natuurlijk de autocross en het Oktoberfest. Naast deze twee activiteiten organiseert Joek nog veel meer. Hierbij kan gedacht worden aan zaalvoetbal, karten, bowlen, lasergamen, op bezoek bij andere jongerenvereniging in Nederland en nog veel meer. Alle activiteiten worden vrijwillig georganiseerd door leden van JOEK. Om deze mensen te bedanken voor hun inzet nemen wij ze elk seizoen een weekend mee om lekker te feesten, elkaar beter te leren kijken en heel veel plezier te maken.

Wat is J19nu?

J19nu is de overkoepelende organisatie voor alle jongerenverenigingen in Flevoland.
J19nu bestaat uit drie verenigingen: J19nu-NOP, Lelywolde & Cultus inn.

Joek maakt onderdeel uit van J19nu-NOP. Ook de andere jongerenverenigingen N.E.T(Nagele, Espel, Tollebeek), Crespa(Creil, Rutten, Bant) en Mix-ml(Marknesse, Luttelgeest) horen hierbij. In samenwerking met deze verenigingen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de hele Noordoostpolder. Hierbij kun je denken aan de discotheekuitjes, het organiseren van de creatieve dag en Dijkfeest. Daarnaast houden we gezamenlijk feesten in ons verenigingsgebouw ‘de Buren” in Emmeloord.

De verenigingen Cultus Inn en Lelywolde zijn de verenigingen van de flevopolder. Cultus Inn is voor Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen en Lelywolde voor Lelystad en Zeewolde.
Naast lid worden van één van bovenstaande verenigingen kun je ook nog lid worden van het FAJK. Deze vereniging organiseert allerlei excursies bij agrarische bedrijven in binnen– en buitenland.

Agenda

Er zijn geen punten op de agenda. Bekijk de complete Agenda >>

Volg JOEK

Laatste nieuws